Jäätämiskartta

 

Suomen, Ruotsin ja Norjan jäätämiskartat ovat saatavilla 50 x 50 neliömetrin tarkkuudella vaakatasossa. Kartat näyttävät aktiivisen jäätämisen tuntimäärän normaalina vuotena ja osoittavat tehokkaasti, kuinka jäätäminen vaikuttaa eri alueisiin. Jäätämiskartat ovat tärkeä työkalu ennen tuulenmittaushankkeen suorittamista ja ennen tuulivoimapuistojen suunnittelua. Jäätämiskartat ovat saatavilla veloituksetta pdf-asiakirjoina ja erittäin suurella tarkkuudella.

 

Suomen jäätämiskartta

Ruotsin jäätämiskartta

Norjan jäätämiskartta

 

Voimme toimittaa jäätämiskartat myös GIS-muodossa.

 

Jäätämiskartat laaditaan käyttämällä mesomittakaavan mallisimulointien lämpötila- ja kosteusmuuttujia, joiden tarkkuus 1 x 1 neliökilometriä vaakatasossa. Karttojen tietoja ja 50 x 50 neliömetrin tarkkuudella vaakatasossa mitattuja maastotietoja käytetään paikallisen jäätämismallin syöttötietoina, jotka kattavat koko Suomen, Ruotsin ja Norjan 50 x 50 neliömetrin ruutukoossa. Jäätämismalli on Kjeller Vindteknikkin kehittämä ja perustuu ISO-standardiin ”Atmospheric Icing of Structures” (ISO12494). Todentaminen Ruotsin jäätämismittauksiin verrattuna osoittaa, että malli kuvaa hyvin ajanjaksoja, jolloin jäätymistä esiintyy.

 

Voimme suorittaa myös tarkempia jäätämisanalyyseja suunnitteilla olevia tuulivoimapuistoja varten. Lue lisää napsauttamalla tätä.

 

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisää tietoa:

 

Øyvind Byrkjedal   oyvind.byrkjedal@vindteknikk.no  +47 480 99 530