Kaupunkisuunnittelu

Suunniteltaessa esimerkiksi uutta rakennusta, korttelia tai kokonaista lähiötä on erittäin tärkeää, että alue on kestävä ja miellyttävä rakennusten sisällä ja niiden lähistöllä aikaansa viettävien ihmisten kannalta. Prosessissa on otettava huomioon muun muassa yksityishenkilöt, vieraileville turisteille suunnattu paikallinen elinkeinoelämä ja tienkäyttäjien läpikulkureitit.

 

Kjeller Vindteknikkillä on monen vuoden kokemus avun antamisesta yhdyskuntasuunnittelun ja maisemasuunnittelun selvityksiin. Teemme pitkälle kehittynyttä yhteistyötä uudis- ja uudelleenrakentamisen arkkitehtitoimistojen ja suunnittelijoiden kanssa. Voimme auttaa antamalla tukea ja erikoisosaamista jokaiseen ainutlaatuiseen projektiin. Analyyseissämme käytetään uusimpia malleja ja ajankohtaisia tutkimustuloksia. Tarjoamme yleensä seuraavia palveluita tämän alueen tarpeisiin:

 

Ilmasto-olosuhteet. Voimme toimittaa ilmasto-olosuhteiden tietyn paikan yksityiskohtaisia arviointeja ilmastoraportteina. Käsittelemme sekä tuuli-, aurinko-, sade- että jääolosuhteita. Raporttejamme voidaan käyttää muun muassa kestävyyslaskelmiin, tuuli- ja aurinkoenergia-asennusten mahdollisuuksien arviointiin sekä alueen enimmäissademäärän valuman laskentaan.

  

Näkymä Bjørvikan yli Deichmanaksenin ja Munchin alueen vuoden 2009 suunnittelukilpailun yhteydessä (HERREROS ARQUITECTOS/LUND HAGEM ARKITEKTER/ATELIER OSLO/MIR). Kuvassa näkyvät suunnittelualueen tuulivirtaukset.

 

Tuulisuunnittelu: Tuulisuunnittelu tarkoittaa tuuli-ilmaston kuvausta alueella, jossa keskitytään ympäristöön. Asutuskeskuksen tuuliolosuhteet riippuvat paljon alueen suunnittelusta ja asutuksen sijainnista. Käytämme virtauksen voimakkuusmalleja (CFD) ja yhdistämme niitä tuulisuunnittelun arviointiperusteisiin, jotta voimme esittää rakennetun alueen yksityiskohtaisen tuulisuunnitteluselvityksen. Selvitys antaa mahdollisuuden muodostaa kuva tuuli-ilmastosta projektin varhaisessa vaiheessa ja luoda perusta suunnitteluprosessille alueen vaihtoehtoisten suunnitelmien arviointeina ja tietona tuulensuojien, puiden sekä muiden rakennustoimenpiteiden sijoittamisesta. Voimme esittää tulokset tietenkin asiakkaan toivomusten mukaisesti, esimerkiksi kausittain tai vuorokauden eri aikojen mukaisesti.

 

Kuvassa näkyy suunnitellun rakennusalueen tuulen keskinopeus.

 

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisää tietoa:

 

Amund Søvde Haslerud    amund.haslerud@vindteknikk.no    +47 977 34 277