Sillat

 

Tuuleen liittyy monia näkökohtia, jotka vaikuttavat siltoihin ja sillanrakennukseen. Sillat altistuvat suurille tuulivoimille äärimmäisen voimakkaan tuulen aikana. Silta voi heilahdella pyörteisen ja voimakkaan tuulen tai tasaisen keskivoimakkaan tuulen aikana. Siltarakenteet reagoivat ilmiöön eri tavoin, joten on erittäin tärkeää, että alueen tuuliolosuhteet tunnetaan hyvin rakentamisen aikana. Rakennusvaihe ja valmistunut silta aiheuttavat erilaisia tuuliympäristön vaatimuksia.

 

Siltojen tuuliolosuhteiden tunteminen on tärkeää, jotta siltojen rakentamista ja käyttöä voidaan suunnitella. Korkeita nostureita ei voida käyttää voimakkaassa tuulessa, ja sillan ohittaminen voi olla vaarallista tällaisissa olosuhteissa.

 

Kjeller Vindteknikk voi selvittää korkeiden mastojen mittauksilla keskimääräisen tuulen, tuulenpuuskat, turbulenssin ja korkeataajuuksiset tuulisarjat. Voimme myös tehdä tuulianalyyseja, jotka sisältävät äärimmäistuulen laskelmat ja sillan alueen pyörteisen energian taajuusjakauman.

 

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisää tietoa:

 

Hálfdán Ágústsson   halfdan.agustsson@vindteknikk.no    +47 459 66 954