Mastomittaukset

 

Kjeller Vindteknikk toimittaa ja kiinnittää tuulenmittauslaitteistoja eri tyyppisiin mastoihin. Meillä on kokemusta yli kahdestasadasta tuulenmittausasemasta Norjassa, Ruotsissa ja muiden maiden asemista, jotka sijaitsevat erilaisissa maastoissa ja erilaisissa sääolosuhteissa. Asennamme sekä putkimastoja että ristikkomastoja. Kiinnitämme tuulenmittauslaitteistoja myös käytössä oleviin antennimastoihin. Tuulenmittaus suositellaan tehtäväksi mastoissa, jotka on rakennettu erityisesti tuulenmittausta varten, jotta tuulenmittaus on mahdollisimman häiriötöntä.

 

Mastotyypin valinta riippuu ilmastollisista tekijöistä, kuten jäätämisestä, äärimmäisistä sääolosuhteista ja toivotusta maston korkeudesta. Putkimastot toimitetaan pääasiallisesti 50 ja 60 metrin pituisina. Ristikkomastojen pituudet voidaan valita asiakkaan tarpeiden mukaan. Korkeimmat tähän mennessä toimitetut ristikkomastot ovat olleet 140 metrin pituisia. Mittaukset niitäkin korkeammissa mastoissa voivat olla mahdollisia tarvittaessa.

 

Ytre Vikna -tuulipuistoon asennettiin 68 metriä korkea ristikkomasto nosturin avulla. Pystytys kesti kolme tuntia. 

 

Asentajillamme on pitkä kokemus mastojen asennuksista ja mittauslaitteistojen käytöstä. Kaikilla asentajilla on myös kiipeilysertifikaatti.

 

Kjeller Vindteknikkin mastoasennuksen ja mastojen tuulenmittauslaitteistojen asennuksen yhteyshenkilöt:

 

Kyler White                kyler.white@vindteknikk.no            +47 488 43 684

Finn K. Nyhammer   finn.nyhammer@vindteknikk.no    +47 951 17 246