Kjeller Vindteknikille merkittävä sopimus E39 - siltaprojektissa

Norjan liikennevirasto (Statens Vegvesen) valitsi Kjeller Vindteknikkin mittaamaan tuuliolosuhteet Sulafjord ja Vartdalsfjord vuonoissa Møren ja Romsdalin alueella. Kjeller Vindteknikk toimii alihankkijana Fugro OCEANORille, jonka tehtävänä on mitata aaltoja ja merivirtoja näissä vuonoissa.

 

Mittausprojekti tulee sisältämään hyvin edistyksellisiä mittauksia ja analyysejä tuulesta kuuden mittausmaston avulla. Mastot mittaavat tuulta neljän vuoden ajan, ja tätä voidaan tarvittaessa jatkaa kahdeksan vuoden ajalle. Toimeksianto vahvistaa Kjeller Vindteknikin asemaa tuulimittausten ja –analyysien toimikentällä Norjassa.

 

Projektissa käytettävät mittausmastot ovat 80-100 metrin korkuisia ja tulevat sijoittumaan joka puolelle vuonoja. Mittaukset tulevat tuottamaan hyvän yleiskatsauksen millaisen kuormituksen ilmasto aiheuttaa tulevaisuuden silloille. Toinen vaihtoehto on käyttää Lidar-teknologiaa tuulikentän mittaamiseen vuonon poikki.

 

 

Kjeller Vindteknikk on aiemmin asentanut ja operoinut 13 mittausmastoa liikennevirastolle Rogalandissa, Hordalandissa, Sognissa, Fjordanessa, Nordlandissa ja Tromsossa. ”On jännittävää päästä dokumentoimaan tuuli-ilmastoa pitkin Norjan vuonoja näin yksityiskohtaisesti ja samalla osallistumaan suuren mittakaavan infrastruktuuriprojektiin.”, iloitsee Kjeller Vindteknikin toimitusjohtaja Lars Tallaug.

 

Tarkempaa lisätietoja projektista löytyy (norjaksi) Norjan liikenneviraston sivuilta


Takaisin