Yritys

Kjeller Vindteknikk perustettiin vuonna 1998 Norjan Kjellerissä energiatekniikan IFE-instituutin sivuhaarana. Ruotsalaisten asiakkaiden määrän lisäännyttyä perustimme toimipisteen Tukholmaan vuonna 2009. Nykyään kuulumme tuulenmittauksen ja tuulianalyysin johtaviin yrityksiin Ruotsissa ja Norjassa. Työntekijämme ovat meteorologeja, fyysikoita, insinöörejä ja teknikkoja. Yrityksen omistavat henkilöstö ja hallituksen johtohenkilöt. Siksi olemme täysin riippumattomia alan muista sitoumuksista. Se luo turvaa asiakkaillemme.


Kjeller Vindteknikkin asiantuntijoilla on pitkä kokemus asennuksista ja mittausten suorittamisesta Ruotsissa, Norjassa sekä muissa maissa, kuten Islannissa, Bulgariassa ja Makedoniassa. Asennamme ja varustamme mittareilla meteorologisia mittamastoja sekä Lidar- ja SoDAR-laitteita. Yrityksen perustamisen jälkeen olemme asentaneet yli 200 mittausmastoa, jotka ovat jopa 140 metrin korkuisia. Mittaustemme keskimääräinen tarkkuus on ollut viime vuosina yli 98 prosenttia. Tuotamme tärkeää perustietoa tuulivoimasuunnitteluun esimerkiksi tuulikarttoina ja jäätämiskarttoina. Teemme myös tuotantolaskelmia, jotka mukautetaan projektin kehitysvaiheeseen. Toiminta sisältää tuulivoimapuiston tuotannon due diligence -analyyseja projektikehittäjille, pankeille ja varainhoitajien laskelmia varten. Kun puisto on toiminnassa, analysoimme puiston suorituskykyä toiminnallisten tietojen perusteella. Analyysit ovat tärkeitä optimointitarpeiden löytämiseksi, ja ne toimivat myös uudelleenrahoitusprosessien perustana.


Kjeller Vindteknikk osallistuu aktiivisesti kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin, mikä vahvistaa osaamistamme ja laajentaa verkostoamme kansainvälisen tuulivoiman alalla. Teemme yhteistyötä hyvämaineisten yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa eri maissa. Tutkimustoimintamme avulla voimme seurata ja vaikuttaa uuden tiedon ja menetelmien kehitykseen. Sovellamme neuvontapalveluissamme uusimpia tutkimuksen edistysaskeleita, jotta voimme taata, että palvelumme perustuvat uusimpiin tietoihin ja menetelmiin.